De weg onthouden

Je bent al een paar weken niet meer naar school geweest. Weet je de weg naar school nog wel? In deze opdracht ga je een ketting maken, waarmee je de weg naar school kunt onthouden. Bewaar de ketting goed, want we zien je graag terug op school als het eindelijk weer mag!

Je maakt een kralenketting met drie kleuren. Als je thuis kralen hebt, dan kun je die gebruiken. Als je geen kralen hebt, gebruik dan blauwe, rode en gele legoblokjes en bouw een toren om de weg te wijzen. Of teken de ketting op papier, net zoals de kettingen hieronder.

Afspraak

Een blauwe kraal betekent linksaf, een rode kraal betekent rechtdoor en een gele kraal betekent rechtsaf.

Voorbeeld: weg in een doolhof

Van IN naar UIT zijn er vier kruisingen waar ik de goede richting moet nemen. De kralenketting vertelt me welke kant ik op moet bij die kruisingen. Klopt de kralenketting?

De weg naar de ster

Kun jij nu een kralenketting die hoort bij de weg van IN naar de ster?

Nog een doolhof

De weg naar school

Maak nu een ketting waarmee jij de weg van huis naar school kunt onthouden. Het is handig om de ketting eerst op papier te maken terwijl je zelf van huis naar school loopt.

Ik zal de weg naar school niet meer vergeten!

Het kan zijn dat je te ver van school woont om een ketting van die weg te maken. Maak dan een ketting van jouw huis naar de speeltuin. Of naar het huis van je beste vriend of vriendin. Of naar het huis van je opa of je oma. Of…

Extra opdracht: Weg naar de schat

Maak een schat en verstop die ergens goed. Maak dan een ketting van de weg van jouw huis naar de schat. Geef de ketting als een soort ‘schatkaart’ aan iemand anders: kunnen ze jouw schat terug vinden met de ketting?

Antwoorden